Catania laat na koppositie in Serie A in handen te nemen

Erik van Dam03 okt 2010, 14:26
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 14:26

Catania is er zondag niet in geslaagd om zich voor, naast of achter AC Milan op plaats één van de Serie A neer te zetten. De ploeg van Marco Giampaolo had een overwinning op Lecce nodig om op elf punten te komen, maar liet dat na. De Salentini wonnen thuis met 1-0 dankzij een treffer van Daniele Corvia en komen op die manier zelf het 'linkerrijtje' van Italië binnen.

Het doelpunt van Lecce viel enkele minuten voor rust. Na voorbereidend werk van Ruben Olivera zorgde Corvia met zijn doelpunt voor de zege. Vorige week had de aanvaller ook al doel getroffen in de uitwedstrijd bij Palermo. Catania vocht vervolgens voor wat het waard was om de derde overwinning van het seizoen bij te schrijven en de koppositie in te nemen.

Maar die hoop vervloog langzaam maar zeker in de tweede helft. Lecce hield stand en klimt door de overwinning naar de negende plaats. Internazionale en Lazio hebben zondag de beste papieren om de koppositie af te pakken van AC Milan, dat zaterdag al op die plek kwam.