Cavani mist superkansen en gaat de boot in met PSG

Thijs Post23 sep 2016, 22:37
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2016, 22:37

In drie wedstrijden in de Ligue 1 scoorde Edinson Cavani al vijf keer, maar toch is er kritiek op de aanvaller van Paris Saint-Germain. Cavani heeft veel kansen nodig voor zijn doelpunten en zijn optreden tegen Toulouse spreekt niet in zijn voordeel. In de eerste helft miste Cavani drie gigantische kansen en mede daardoor gingen de Parijzenaars met 2-0 de boot in.

/

In het tijdperk na Zlatan Ibrahimovic is het Cavani die de kastanjes uit het vuur moet halen voor Paris Saint-Germain. De spits wordt geprezen om zijn loopacties, maar in de afronding is de Uruguayaan lang niet altijd even gelukkig. Ook tegen Toulouse kreeg Cavani weer voldoende mogelijkheden om te scoren, maar werd hij telkens net van de bal gelopen of stuitte hij op de uitblinkende keeper Alban Lafont. PSG legde een aantal uitstekende aanvallen op de mat, maar Cavani presteerde het tot twee keer toe de bal van dichtbij op Lafont te werken.

Toulouse, met ex-PSV’er Ola Toivonen in de basis, liet zich ook zien en zeker op fysiek gebied was de club niet bang voor Paris Saint-Germain. Toulouse speelde op het randje (zo beging Toivonen een flinke overtreding op Ángel Di María) en even voor rust resulteerde een onderonsje tussen Cavani en Issa Diop zelfs in het nodige duw- en trekwerk.

/

Direct na rust ging het helemaal mis voor Paris Saint-Germain. Serge Aurier legde Toivonen neer in het strafschopgebied en de veelbesproken rechtsachter ging eraf met zijn tweede gele kaart. Yann Bodiger schoot raak van elf meter, waardoor PSG met tien man moest achtervolgen. Voor trainer Unai Emery was het in ieder geval het sein om vrijwel alle spelers op zijn reservebank een warming-up te laten doen; niet veel later kwam Javier Pastore erin voor Lucas Moura.

Met tien man had Paris Saint-Germain wel veel balbezit, Toulouse zakte gewillig in, maar openingen werden er niet gevonden. De frustraties namen toe: met geel op zak gaf Thiago Motta tegenstander Issiaga Sylla een duw en de middenvelder werd gespaard door de arbitrage. De supporters van Toulouse waren woedend, maar het bleek een geluk bij een ongeluk: een minuut later speelde Motta te kort terug en profiteerde Jimmy Durmaz (2-0).