voetbalzone

CBV ziet Bosz vertrekken uit de Eredivisie: ‘Het is wel apart’

Erik van Dam04 jan 2016, 12:24
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2016, 12:24
Advertentie

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) zegt het jammer te vinden dat Peter Bosz besloten heeft Vitesse te verlaten voor Maccabi Tel Aviv. Bosz werkte de voorbije tweeënhalf jaar in Arnhem, maar kiest er nu voor te vertrekken naar de recordkampioen van Israël. Namens de CBV zegt directeur Gerard Marsman dat Bosz gemist zal worden.

voetbalzone

Bosz, die eerder werkte voor Heracles Almelo, De Graafschap en AGOVV Apeldoorn, was als trainer op de Nederlandse velden een kleurrijke figuur die zijn teams aanvallend voetbal liet spelen. Dat hij nu, halverwege een seizoen waarin Vitesse het prima deed, besloot weg te gaan is een verlies. “Het is wel apart om als coach middenin het seizoen te vertrekken”, aldus Marsman, die zegt dat er niet zoiets bestaat als een gedragscode die voorschrijft dat Bosz niet zomaar weg mag.

Hij roemt Bosz in gesprek met Metro als een uitgesproken exponent van de Hollandse School. “Hij laat zijn teams aanvallend en herkenbaar voetballen. De Nederlandse competitie verliest een topcoach en dat is erg jammer”, aldus Marsman. Hij geeft aan dat Bosz waarschijnlijk niet voor Maccabi koos vanwege de interessante Ligat Ha’al. “Maar Maccabi speelde dit seizoen wel in de groepsfase van de Champions League. De club heeft Europese ambities en ik begrijp dat dit Peter aanspreekt. Verder speelt het financiële aspect natuurlijk ook mee.”

Bezig met laden …