voetbalzone

Cech: 'Als we ruimte weggeven als Nederland, krijgen we het moeilijk'

Matthijs van Laar21 jun 2012, 13:25
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2012, 13:25
Advertentie
/

Tsjechië hoopt donderdagavond te stunten tegen Portugal en de ploeg van bondscoach Michal Bílek kijkt daarvoor onder andere naar Nederland. Doelman Petr Cech heeft afgelopen zondag namelijk gezien hoe het vooral níet moet. “Het is zaak dat we van de Nederlandse fouten leren”, zei de goalie van Chelsea voorafgaand aan de confrontatie met de Zuid-Europeanen.

De Tsjechen, die verrassend de groepsfase overleefden nadat de ploeg in de openingswedstrijd met 4-1 werd afgedroogd door Rusland, hebben Portugal te-uit-en-te-na geanalyseerd. “De beelden van die overwinning op Nederland maakten veel indruk. Ze speelden erg goed en creëerden veel kansen. Ik denk niet dat ik hoef te klagen dat ik niks te doen krijg”, aldus Cech.

“Het is zaak dat we van de Nederlandse fouten leren. Als we zoveel ruimte aan Portugal geven als Nederland deed, krijgen we het nog moeilijk.” Luiz Felipe Scolari, voormalig bondscoach van de Portuzen, denkt dat Tsjechië hoe dan ook kansloos zal zijn. “Portugal gaat door. Ik ben ervan overtuigd dat Tsjechië geen problemen zal opleveren. Bovendien heb ik ook voorspeld dat ze Nederland zouden verslaan. Dat is ook gebeurd”, aldus de Braziliaanse oefenmeester.

Rosicky
Overigens zullen de Tsjechen het nog altijd moeten stellen zonder Tomás Rosicky. De spelmaker ondervindt nog altijd hinder van een achillespeesontsteking, maar zal desondanks wel op de bank plaatsnemen. Alleen in het geval van uiterste nood zal Bílek een beroep doen op de Kleine Mozart. De speler van Arsenal miste ook al de ontmoeting van Tsjechië met Polen.

Bezig met laden …