voetbalzone

Cech na wereldredding: 'Ik liet mijn linkerarm gewoon het werk doen'

Daniel Cabot Kerkdijk01 apr 2013, 17:05
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2013, 17:05
Advertentie

Het kunststukje van Demba Ba tegen Manchester United (1-0) bracht Chelsea maandag een ronde verder in de FA Cup. Een redding van Petr Cech was echter net zo belangrijk. Javier Hernandez leek met een kopbal voor de gelijkmaker te zorgen, maar een ingenieuze redding van Cech hield de Londenaren overeind en bleek uiteindelijk ook doorslaggevend.

"Het was een geweldige voorzet into the box en ik ging zo snel als ik maar kon", vertelde Cech na afloop op Stamford Bridge. "Ik liet mijn linkerarm gewoon het werk doen en gelukkig kon ik er nog net bij." Cech is blij met het succes in de beker. "We houden van Wenbley, de FA Cup en natuurlijk willen we altijd winnen."

Collega Ashley Cole staat voorlopig aan de kant. De verdediger viel in de eerste helft uit met een blessure aan de hamstrings en zal waarschijnlijk twee weken niet inzetbaar zijn. De linksback werd vervangen door Ryan Bertrand. "Hij staat waarschijnlijk twee weken aan de kant, dat betekent dus dat hij twintig wedstrijden mist", knipoogde Rafael Benítez, doelend op het drukke programma van Chelsea.

Cole mist het Europa League-duel met Rubin Kazan, evenals de Premier League-wedstrijd tegen Sunderland. Voor de FA Cup-krachtmeting met Manchester City op 14 april is hij een groot vraagteken.

Bekijk hier de redding van Petr Cech.

Bezig met laden …