Celta de Vigo toont veerkracht tegen Valencia en dankt Guidetti

Yanick Vos06 nov 2016, 17:12
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2016, 17:12
/

Celta de Vigo heeft zondagavond goede zaken gedaan in LaLiga door voor eigen publiek Valencia opzij te zetten. In Estadio de Balaídos werd de ploeg van trainer Cesare Prandelli met 2-1 verslagen. De grote man aan de kant van de thuisploeg werd John Guidetti. De Zweedse spits tekende een kwartier voor tijd voor het winnende doelpunt.

Een paar dagen na de 3-2 nederlaag in de Europa League tegen Ajax, verscheen er een ander Celta de Vigo aan de aftrap. Waar Guidetti in Amsterdam nog op de bank begon, stond hij nu wel in de basis. De bezoekers kregen een halfuur de uitgewezen mogelijkheid om de leiding in de wedstrijd te nemen. Daniel Parejo mocht vanaf elf meter aanleggen en maakte geen fout: 0-1. Nog voor rust wist Celta de stand gelijk te trekken. Op aangeven van David Costas maakte Facundo Roncaglia er 1-1 van.

De thuisploeg nam geen genoegen met een gelijkspel en ging na rust op jacht naar de voorsprong. Deze werd een kwartier voor tijd gevonden door Guidetti. De ex-Feyenoorder maakte afgelopen donderdag al een gedreven indruk tegen Ajax, en wees zondag zijn ploeg de weg. Na zijn doelpunt wist Valencia niets meer terug te doen en keert het zonder punten huiswaarts.