Celta de Vigo wint topper en nestelt zich naast Real Madrid en Barcelona

Thijs Post18 okt 2015, 13:48
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2015, 13:48

De absolute topper van het weekeinde in Spanje werd gespeeld door twee ploegen die misschien niet direct in de top verwacht werden. Villarreal, voorafgaand aan de achtste speelronde de koploper, nam het op tegen de gedeelde nummer twee Celta de Vigo. De bezoekers hadden slechts een punt minder. De kraker in Estadio El Madrigal eindigde in 1-2 voor Celta de Vigo, dat zich naast Real Madrid en Barcelona nestelt.

Even voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Celta probeerde er op links door te komen, maar combineerde uiteindelijk toch via het centrum. Fabián Orellana vond ruimte, haalde van een meter of twintig uit en deed de bal prima tegen de touwen belanden. Dat was ook de ruststand en na de pauze werd het voor Villarreal al helemaal een lastig verhaal.

Eric Bertrand Bailly, die in de eerste helft al een gele kaart had gekregen voor haken, kreeg vlak na de onderbreking een tweede gele kaart vanwege een handsbal. Villarreal gaf niet op en zette met de steun van het publiek aan. Het leidde tot een doelpunt van Denis Suárez, die via het been van een verdediger de korte hoek wist te vinden. Suárez stak zijn vuist niet in de lucht, omdat hij een verleden heeft bij Celta.

De treffer bleek weinig waard. Vlak voor tijd, toen John Guidetti was ingevallen bij Celta, was Nolito alert toen een bal op de lat geplaatst werd. Nolito nam aan en schoot direct binnen, waardoor El Madrigal helemaal stil viel: 1-2. Door overwinning gaat Celta naar achttien punten, evenveel als Real Madrid en Barcelona. Villarreal blijft op zestien staan.