voetbalzone

Celta kegelt Atlético uit Copa del Rey met wereldgoal van Guidetti

Erik van Dam27 jan 2016, 21:21
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2016, 21:21
Advertentie
voetbalzone

Atlético Madrid kan dit seizoen geen drie prijzen meer veroveren. Los Colchoneros gaan gedeeld aan kop in de Spaanse competitie en komen in de knock-outfase van de Champions League uit tegen PSV, maar het nationale bekertoernooi is na woensdag een gepasseerd station. Woensdagavond verloor men, mede door een fantastische treffer van John Guidetti, thuis met 2-3 van Celta de Vigo, nadat de eerste ontmoeting vorige week in 0-0 was geëindigd.

Celta presteert in de competitie buitengewoon goed met een vijfde plaats in de tussenstand. Op eigen veld maakte de ploeg het Atlético al lastig vorige week en in de return in Madrid nam men na dik twintig minuten de leiding: Pedro Pablo Hernández kopte binnen uit een hoekschop. Atlético had toen al kansen gekregen via Koke en Antoine Griezmann, maar had die niet benut. Na de 0-1 van Hernández kwam men wel vlot terug.

voetbalzone

Yannick Ferreira-Carrasco loste een schot waar Rubén Blanco moeite mee had en in de rebound trof Griezmann doel. Zeven minuten na de achterstand stond het zo weer gelijk, maar gezien de uitslag in Vigo had Atlético nog een goal nodig om door te gaan. Het liep echter anders. In de tweede helft nam Celta het voortouw en pijnigde het de Madrilenen met twee doelpunten in negen minuten tijd, waarvan de eerste van zeer grote schoonheid was.

Guidetti, die in de basis was begonnen, kreeg de bal aangespeeld en maakte vanaf zo’n tien meter over de middenlijn meters. Vervolgens haalde de Zweedse spits genadeloos uit en bracht hij Celta op 1-2. Atlético was van de kaart na de treffer van Guidetti en liep vervolgens ook tegen de 1-3 aan: weer was Hernández de boosdoener. Na een voorzet van Hugo Mallo vanaf rechts knikte de Chileen door het midden raak en was de zege voor Celta binnen. Atléti kwam nog wel terug tot 2-3 via Ángel Correa, maar het was niet voldoende.

Bezig met laden …