voetbalzone

‘Celta zegt ‘ja’ tegen tien miljoen euro winst op begeerde Guidetti’

Daniel Cabot Kerkdijk25 mei 2016, 00:10
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2016, 00:10
Advertentie

De wegen van John Guidetti en Celta de Vigo scheiden mogelijk al na één seizoen. Spaanse en Zweedse media verzekeren dinsdagavond laat dat de Primera División-club een formeel bod van tien miljoen euro van Swansea City op de aanvaller zou hebben geaccepteerd. Celta heeft de Zweed laten weten dat hij moet beslissen of hij weer in de Premier League aan de slag wil.

/

Swansea City maakte dinsdag de verkoop van Éder aan Lille, voor 4,5 miljoen euro, bekend. Het lijkt er zodoende op dat Guidetti de plek van de Portugees in de selectie van de Welshe club moet gaan innemen. Voor Celta zou de verkoop van de 24-jarige Guidetti een bijzonder lucratieve overeenkomst zijn: hij kwam vorig jaar zomer immers transfervrij in Galicië aan.

De contractuele samenwerking tussen Guidetti en Manchester City werd vorig jaar niet vervolgd en uiteindelijk viel de keuze van de aanvaller op Celta, dat de Zweed tot medio 2020 vastlegde. De ex-speler van onder meer Feyenoord was afgelopen seizoen goed voor 12 doelpunten in 37 officiële duels en de club uit Vigo plaatste zich voor de Europa League.

Bezig met laden …