voetbalzone

Celtic boos op Glasgow Rangers na aantrekken City-huurling Weiss

Bart Kruyt21 aug 2010, 08:06
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2010, 08:06
Advertentie

Vladimir Weiss is trots op zijn tijdelijke overgang naar Glasgow Rangers. De middenvelder van Manchester City kon ook verhuurd worden aan Celtic, maar sprak twee dagen na het gesprek met Neil Lennon met Walter Smith en werd overtuigd door de coach van de landskampioen. “Na het gesprek met meneer Smith wist ik dat ik voor Rangers moest kiezen”, zei Weiss.

/

De talentvolle Slowaak, die vorig seizoen al op huurbasis voor Bolton Wanderers uitkwam, vroeg ook advies aan zijn vader: Slowaaks bondscoach Vladimir Weiss senior. “Ik vraag mijn vader altijd om advies bij dit soort dingen”, zei de international. “Hij helpt me met alles en ook voor hem is deze transfer erg mooi. Rangers is een grote club, ik kijk ernaar uit om hier te spelen.”

Bij Celtic is men boos op de aartsrivaal, daar zij meent dat Rangers zich pas meldde voor Weiss toen Celtic de interesse kenbaar had gemaakt. “Niets van waar”, verdedigde Smith zijn werkgever. “We waren al langere tijd geïnteresseerd in de speler, dat had niets met de belangstelling van Celtic te maken. Vladimir is een erg talentvolle jongen, die ons verder kan helpen.”

Bezig met laden …