voetbalzone

Celtic-coach draait er niet omheen: 'Gekomen om te winnen van Ajax'

Matthijs van Laar16 sep 2015, 19:32
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2015, 19:32
Advertentie
voetbalzone

Celtic is het seizoen in Schotland matig begonnen: de normaliter ongenaakbare grootmacht ging zaterdag onderuit bij Aberdeen, dat met een voorsprong van vijf punten lijstaanvoerder is. Coach Ronny Deila hoopt dat zijn spelers zich donderdagavond in het Europese treffen met Ajax zullen herpakken. “Ik zie een stijgende lijn”, verklaarde hij tijdens een persconferentie.

De Noorse oefenmeester doelt daarmee ook op de drie duels op rij die Celtic in eigen land won, voor het afgelopen weekend dus weer misging. “Ik heb de laatste periode veel met mijn spelers gesproken en zie op de training dat iedereen bereid is zijn verantwoordelijkheid te nemen. We hebben veel ervaring en veel goede voetballers. Ik vertrouw erop dat we morgen tegen Ajax een goed resultaat boeken.”

Met een ‘goed resultaat’ doelt Deila op het maximale. “We zijn naar Amsterdam gekomen om te winnen”, liet hij aan duidelijkheid niks te wensen over. “Dat is iedere wedstrijd ons doel. We weten dat het lastig wordt en dat we goed moeten verdedigen. We zullen als één blok moeten opereren en moeten vechten. Maar we weten dat we de kwaliteit hebben om overal doelpunten te maken.”

Bezig met laden …