Celtic deelt Aberdeen mokerslag uit

10 feb 2008, 15:55
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2008, 15:55
De strijd om de landstitel gaat weer als vanouds tussen Glasgow Rangers en Celtic, maar beide clubs zetten de laatste weken wel een hele imponerende reeks neer. De Rangers boekten zaterdag tegen Falkirk (2-0) alweer de zevende competitiezege op rij, terwijl de winst van Celtic zondagmiddag bij Aberdeen (1-5) de zevende opeenvolgende zege -beker inbegrepen- was.

Op Pittodrie was de ploeg van Gordon Strachan heer en meester. De eerste helft leverde al drie doelpunten op. Na een kwartier spelen opende Shunsuke Nakamura van dichtbij de score en een raak afstandschot van Aiden McGeady trof na ruim een half uur spelen doel. Kort voor rust ging Scott McDonald neer in het strafschopgebied om vervolgens zelf de elfmetertrap te verzilveren.

Jan Vennegoor of Hesselink was bijzonder actief, maar slaagde er niet in om Aberdeen-goalie Jamie Langfield te passeren. McDonald deed dat wel met een rake kopbal net na rust, terwijl Barry Robson een kwartier voor tijd uit een vrije trap de vijfde treffer scoorde. Tussendoor nam Lee Miller de treffer van The Dons voor zijn rekening.

Door de overwinning blijft de achterstand op lijstaanvoerder Glasgow Rangers vier punten bedragen. Volgende week is Celtic gastheer van Heart of Midlothian, terwijl de Rangers naar Ayrshire afreizen voor de ontmoeting tegen Kilmarnock.