voetbalzone

Celtic deelt profcontract uit aan 15-jarig ‘wonderkind’: ‘Ik ben zo blij’

Tim Siekman24 dec 2018, 12:46
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2018, 12:46
Advertentie

Karamoko Dembélé heeft op vijftienjarige leeftijd een profcontract getekend bij Celtic, zo maakt de Schotse topclub maandag bekend via de officiële kanalen. De middenvelder annex buitenspeler, die op 22 februari zestien jaar wordt, ligt tot medio 2021 vast bij the Hoops. Het toptalent moet zijn debuut voor de hoofdmacht nog maken.

Dembélé sloot zich in 2013 als tienjarige aan bij Celtic en in oktober 2016 maakte hij zijn debuut voor de Onder-20 van de Schotse topclub door in het veld te komen bij de wedstrijd tegen Hearts. “Dit betekent veel voor mij dat ik mijn professionele loopbaan kan beginnen bij Celtic”, reageert de jongeling op de clubsite op het contractnieuws.

“Ik ben zo blij dat ik mijn ouders trots kan maken. Ik wil graag iedereen bedanken die zich in de afgelopen jaren voor mij heeft ingezet. Ik ben ook dankbaar voor het feit dat mij discipline is bijgebracht en dat ik constant goed advies krijg. Zoveel aandacht krijgen op jonge leeftijd vraagt mentaal veel van je. Je moet nuchter blijven en gewoon iedere dag je taken uitvoeren.”

“Dat andere spelers de jeugdopleiding doorstaan en het eerste elftal halen, biedt mij hoop. Het betekent dat je altijd kans maakt als je hard werkt en alles geeft. Mijn doel is ook om het eerste elftal te halen. Iedere training, iedere wedstrijd ga ik proberen mezelf te bewijzen aan de manager dat ik in het eerste kan voetballen”, besluit Dembélé, die in de lokale media wordt bestempeld als 'wonderkind'.

Bezig met laden …