voetbalzone

Celtic heeft aan penalty Keane genoeg voor zege op Hibernian

Peter Nusselder04 apr 2010, 16:16
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2010, 16:16
Advertentie

Celtic heeft in de Schotse Premier League een zwaarbevochten overwinning geboekt op Hibernian. De ploeg uit Glasgow speelde niet overtuigend, maar Robbie Keane mocht na een uur vanaf de strafschopstip aanleggen en faalde niet. Door de nipte zege staat Celtic weer wat vaster op de tweede plaats, maar koploper Glasgow Rangers staat nog altijd tien punten voor.

Op het toepasselijke Easter Road kregen de bezoekers een levendig duel voorgeschoteld tussen de Schotse runner-up Celtic en nummer vier Hibernian. De thuisploeg was in de openingsfase het gevaarlijkst, maar na een kwartier kropen ook de gasten, die aantraden zonder Nederlander in de basis, uit hun schulp.

Over en weer waren er kansen, maar Celtic-keeper Lukasz Zaluska en zijn Hibernian-collega Graham Stack hielden hun doel schoon. Waar de gastheren in de eerste helft een licht overwicht hadden, was het Celtic dat na de hervatting op voorsprong kwam. Anthony Stokes van de thuisploeg raakte Aiden McGeady en de arbiter floot voor een strafschop.

Robie Keane verzilverde deze buitenkans vanaf elf meter en zorgde zo voor 0-1. In het resterende half uur raakte Derek Riordan de lat boven Zaluska na een prachtige volley en claimden The Hibs tevergeefs een penalty, maar Celtic gaf de voorpsrong niet meer uit handen. Edson Braafheid bleef de hele wedstrijd op de bank, de geblesseerde Glenn Loovens en Jos Hooiveld zaten niet bij de selectie.

Bezig met laden …