Celtic laat thuis dure punten liggen tegen Falkirk

Erik van Dam16 jan 2010, 17:32
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2010, 17:32

Celtic heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. Het team van Tony Mowbray kwam zonder Glenn Loovens en Jos Hooiveld in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Falkirk. De remise was extra zuur voor The Bhoys, omdat koploper Glasgow Rangers eerder op zaterdag wél drie punten pakte en daardoor verder uitloopt.

/

Falkirk liet zich al vroeg in het duel van haar gevaarlijkste kant zien. Uit een corner kopte Pele richting doel, maar Andres Hinkel voorkwam dat de bezoekers snel op voorsprong kwamen. Zheng Zhi zette daar een kans tegenover, maar de Chinese middenvelder schoot over. Marc-Antoine Fortuné kopte de bal eveneens niet in maar naast het doel.

Tegen de verhoudingen in kwam Falkirk vervolgens voor. Carl Finnigan schudde Darren O’Dea van zich af en schoot raak langs Artur Boruc. Celtic, geschrokken, bleef de aanval zoeken maar faalde te vaak in de afronding. Vijf minuten voor rust lukte het Georgios Samaras eindelijk de achterstand ongedaan te maken door binnen te schieten.

Voor Celtic betekent de remise het derde puntverlies in vier wedstrijden; vorige week eindigde de Old Firm in een remise, daarvoor verloor het al van Hearts of Midlothian. Doordat Glasgow Rangers eerder op de dag de uitwedstrijd bij Hamilton wél met 1-0 wist te winnen, loopt de koploper nu twee punten uit op Celtic. De voorsprong bedraagt negen punten, al heeft Celtic wel één duel minder gespeeld.