voetbalzone

Celtic neemt laatste twijfel weg en viert feest

22 mei 2008, 22:46
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2008, 22:46
Advertentie
Celtic had donderdagavond alle reden om feest te vieren. Op de laatste speeldag van de Schotse Premier League verzekerde de ploeg van Gordon Strachan zich van de 42ste landstitel uit de geschiedenis. Glasgow Rangers was bij winst én vijf doelpunten meer dan Celtic verzekerd van het kampioenschap, maar faalde jammerlijk.

Dundee United - Celtic 0-1
Op Tannadice Park leek Lukasz Zaluska uit te groeien tot de man van de wedstrijd. De doelman van Dundee United bleek een sta-in-de-weg voor The Bhoys. Ook Mark de Vries liet zich niet onbetuigd. De Nederlander liet echter na om de titelstrijd tussen de twee Schotse grootmachten een andere dimensie te geven.

Twintig minuten voor het einde maakte Jan Vennegoor of Hesselink een einde aan de onzekerheid. De aanvalsleider van de bezoekers kopte steenhard raak en was, evenals zijn ploeggenoten, door het dolle heen. Het was immers duidelijk dat de helicopter met de beker, die continu tussen Aberdeen en Dundee vloog, in Dundee kon blijven.

Aberdeen - Glasgow Rangers 2-0
Het seizoen eindigt, ondanks de mogelijke bekerwinst, in een mineur voor de supporters van The Gers. Naast de verloren UEFA Cup-finale gaat ook nog eens de landstitel naar de aartsrivaal. Op Pittodrie werd al snel duidelijk dat alleen een wonder de ploeg van Walter Smith de 52ste landstitel uit de geschiedenis zou kunnen bezorgen.

Na rust trokken The Dons de wedstrijd naar zich toe. Op aangeven van Barry Nicholson maakte Lee Miller al knikkend gebruik van het concentratieloze verdedigen van de Rangers. Darren Mackie bepaalde luttele minuten later de eindstand én de gemoedstoestand van de bezoekers. Na een forse tackle mocht Nacho Novo met rood van het veld.
Bezig met laden …