Celtic profiteert niet van puntverlies Rangers

22 mrt 2009, 16:11
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2009, 16:11
Na het 2-2 gelijke spel van rivaal en concurrent Glasgow Rangers leek Celtic dit weekeinde een flinke slag te kunnen slaan op weg naar de landstitel, maar The Bhoys kwamen op bezoek bij subtopper Dundee United zelf ook niet verder dan een remise waarbij aan allebei de kanten twee treffers te noteren vielen. Jan Vennegoor of Hesselink werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

De start van de bezoekers uit Glasgow was voortvarend. Uit een hoekschop kopte Scott McDonald de 0-1 binnen, en het had er op dat moment de schijn van dat Celtic op een vrij eenvoudige overwinning af kon koersen. De Spaanse aanvaller Francisco Sandaza van Dundee draaide echter eigenhandig het scorebeeld om.

Eerste volgde hij vlak na rust het goede voorbeeld van McDonald, door eveneens uit een hoekschop raak te koppen en zo de 1-1 te maken, en tien minuten later zorgde hij op aangeven van Paul Dixon van dichtbij voor de 2-1 voorsprong voor The Terrors. Het leek er even op dat Celtic tegen de vierde nederlaag van het seizoen aan zou lopen, maar verdediger Lee Naylor voorkwam dat door tien minuten voor tijd raak te schieten: 2-2.