voetbalzone

Celtic sluit belabberd seizoen af zonder prijs na blamage in bekertoernooi

Bart Kruyt10 apr 2010, 15:11
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2010, 15:11
Advertentie

Het seizoen van Celtic is definitief verpest. De equipe uit Glasgow kon het voetbaljaar nog enigszins redden met de nationale beker, maar blameerde zich zaterdagmiddag in de halve finale. Ross County, dat in de Schotse eerste divisie speelt, wist op Hampden Park met 0-2 te winnen en plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis voor de bekerfinale. Dundee United en Raith Rovers maken zondag uit wie het tweede ticket pakt.

De teleurstelling was enorm bij de supporters van Celtic. De landstitel kan slechts in theorie nog behaald worden, maar de achterstand op Glasgow Rangers is al zo groot dat niemand daar nog in gelooft. De beker was dé manier om het seizoen nog enigszins glans te geven, maar een blamage in de halve finale maakte een einde aan die droom. Steve Craig opende tien minuten na rust de score, waarna Martin Scott vlak voor tijd het slotakkoord voor zijn rekening nam.

In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand te zijn voor Celtic. De ploeg was de bovenliggende partij en kreeg via Marc-Antione Fortuné en Georgios Samaras de eerste mogelijkheden, maar zij faalden in de afronding. Ross County verstopte zich niet, werd zelf ook gevaarlijk en kwam tien minuten na rust op een verrassende voorsprong. Met een schitterende volley opende Craig de score, waarna Celtic in de achtervolging moest.

Aiden McGeady en Samaras (laatstgenoemde raakte de paal) werden nog wel gevaarlijk, maar uit een counter besliste Scott uiteindelijk het duel. Ross County schreef zodoende geschiedenis en mag voor het eerst in haar historie proberen om de beker te winnen. Bij Celtic deden er overigens geen Nederlanders mee: Jos Hooiveld en Glenn Loovens zijn nog geblesseerd, terwijl de fitte Edson Braafheid simpelweg gepasseerd was. De trainerswissel heeft voor hem niet goed uitgepakt.

Bezig met laden …