Celtic terug op kop na nipte zege bij Hamilton

Bart Kruyt25 okt 2009, 14:24
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2009, 14:24

Celtic heeft weten te profiteren van het puntverlies dat Glasgow Rangers zaterdag leed tegen Hibernian. De titelkandidaat, zonder Glenn Loovens, haalde drie punten op bij Hamilton Academical. Celtic kwam na een half uur spelen op een comfortabele voorsprong en liet Hamilton niet meer langszij komen: 1-2.

Een goede start leverde Celtic zodoende de volle buit op. De bezoekers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong door de eerste kans van de wedstrijd direct te verzilveren. Een voorzet van Andreas Hinkel kwam terecht bij Shaun Maloney, die de bal in het net wist te brengen. Celtic bleef vervolgens de bovenliggende partij, maar kreeg niet veel kansen. Uit het niets werd de marge verdubbeld.

Georgios Samaras begon aan een individuele actie, waarna zijn dribbel onderbroken werd door een scherpe tackle. De bal kwam hierdoor terecht bij Scott McDonald, die Celtic op een comfortabele 0-2 voorsprong zette. Hamilton kwam voor rust tot slechts een poging en zag McDonald in de tweede helft de paal raken. Ook Maloney werd nog gevaarlijk, maar ook zijn inzet betekende niet de derde goal.

Hamilton bleef in leven en kwam zeven minuten voor tijd terug in het duel. Na een rommelige situatie na een ingedraaide vrije trap kwam de bal voor de voeten van Mikael Antoine-Curier, die van dichtbij geen fout maakte en Lukasz Zaluska passeerde. Een slotoffensief was het logische gevolg, maar de Poolse goalie capituleerde niet. Celtic neemt daardoor de eerste plek op de ranglijst weer over van Rangers.