Celtic verslikt zich in Inverness

16 dec 2007, 16:37
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2007, 16:37
Inverness Caledonian Thistle heeft zondagmiddag voor een verrassing in het Schotse voetbal gezorgd. De bescheiden middenmoter wist tegen Celtic een achterstand van twee treffers ongedaan te maken en trok uiteindelijk aan het langste eind: 3-2.

In een tijdbestek van twee minuten had Jan Vennegoor of Hesselink zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong gezet. De boomlange aanvaller knikte na ruim twintig minuten spelen de bal tegen de touwen na een vrije trap van Paul Hartley en rondde nog geen minuut later een voorzet van Aiden McGeady af.

Nog voor rust verzorgde John Raikin de aansluitingstreffer. Steven Pressley haalde Marius Niculae onderuit en Raikin tekende vanaf elf meter voor de treffer van de thuisploeg. Na de hervatting trof Vennegoor of Hesselink nog de paal en kreeg de landskampioen vervolgens het deksel op de neus. Uit een corner van Don Cowie trok David Proctor de stand met het hoofd gelijk.

Na een uur spelen nam Inverness zelfs de leiding. Stephen McManus slaagde er niet in om een hoge bal van Richard Hastings weg te werken en Cowie gleed de 3-2 binnen. De thuisploeg kwam door de rode kaart van Proctor de laatste twintig minuten met tien man te spelen, maar wist de voorsprong met hand en tand te verdedigen.