voetbalzone

Celtic voldoet aan verwachtingen en legt beslag op Schotse dubbel

Bart Kruyt26 mei 2013, 18:08
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2013, 18:08
Advertentie

Celtic had dit seizoen geen last meer van eeuwige rivaal Glasgow Rangers, dat failliet ging en als Rangers FC een doorstart maakte in de derde klasse. De supporters van Celtic rekenden dan ook op een gemakkelijk seizoen en zij werden niet teleurgesteld: de ploeg van Neil Lennon won eenvoudig de landstitel en pakte zondag ook de beker, wat betekent dat de dubbel is binnengesleept.

In de finale was Celtic met 0-3 te sterk voor Hibernian. The Hoops hadden niet bijzonder veel moeite met de nummer zeven van de competitie, al begonnen zij nog wel slecht. Tegen de verhoudingen in kwam Celtic na acht minuten op voorsprong via Gary Hooper, die een voorzet van Anthony Stokes tot een assist promoveerde. Diezelfde combinatie was na een halfuur spelen ook goed voor de 0-2 en vervolgens kreeg Hooper nog de nodige kansen voor zijn hattrick.

De aanvaller slaagde er niet in om nog een keer te scoren, maar Celtic liep tien minuten voor tijd toch uit naar 0-3, toen Joseph Ledley het slotakkoord verzorgde. Lennon is nu de derde coach die zowel als trainer als als speler de dubbel heeft gewonnen met Celtic: het kampioenschap werd binnengesleept met een voorsprong van liefst zestien punten op achtervolger Motherwell.

Bezig met laden …