voetbalzone

Cercle krijgt haar zin en wint reglementair met 5-0 van Charleroi

Erik van Dam21 dec 2010, 15:17
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2010, 15:17
Advertentie

Het sportcomité van de Belgische bond (KBVB) heeft beslist dat de afgelaste wedstrijd Charleroi – Cercle Brugge van de achttiende speeldag in 0-5 eindigt. Dat meldt Cercle Brugge dinsdag op de clubwebsite Het treffen werd eerder deze maand afgelast vanwege hevige sneeuwval.

Charleroi slaagde er niet in om het veld in orde te krijgen en claimde er alles aan gedaan te hebben om de wedstrijd door te laten gaan. De tegenstander betwistte die stelling en tekende een zaak aan bij het sportcomité. Dat zei vorige week nog dat het moeite had een uitspraak te doen. “We beschikken over te veel stukken om op korte termijn in eer en geweten een beslissing te nemen”, was toen de lezing.

Nu is alsnog besloten om in het voordeel van Cercle uitspraak te doen. Het betekent voor de stand dat Charleroi onderaan blijft staan met zeven punten; het team krijgt niet de kans de wedstrijd alsnog doorgang te laten vinden. Cercle op haar beurt maakt een sprongetje in de stand en staat nu op de achtste plaats, met 29 punten uit negentien wedstrijden.

Bezig met laden …