voetbalzone

Cerny weet volgende doel bij Ajax al na debuut én eerste treffer

Erik van Dam02 dec 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2015, 07:00
Advertentie

Vaclav Cerny maakte half augustus zijn debuut in het eerste bij Ajax en scoorde vorige week tegen Celtic voor het eerst. Die twee doelen zijn dus al verwezenlijkt en dat terwijl de Tsjechische belofte pas net achttien jaar is. Hij weet zijn volgende missie echter ook al en dat is beter zijn momenten te gaan kiezen wanneer hij speelt.

voetbalzone

Cerny verliet de academie van FK Pribram voor een avontuur in Nederland en klopt nu dus aan de deur. Hij zegt dat hij blij is dat hij bij Ajax zit, want daar wilde hij altijd al graag naartoe. Hij wist op meerdere fronten dat het voor hem de beste optie zou zijn, zegt hij tegen Voetbal International. “Hier moet ik elke dag laten zien dat ik het verdien om bij Ajax te spelen. Aan alles kun je merken dat dit een grote club is. Met veel kansen voor jeugdspelers.”

Dat is voor mij de perfecte combinatie. Als jonge speler moet je bij Ajax zijn”, vindt Cerny. Hij zegt dat de Amsterdamse club hem stimuleert om datgene te doen waar hij goed in is. “In mijn geval is dat acties maken en gevaar stichten. Nu moet ik gaan leren mijn momenten beter te kiezen”, aldus de Tsjechische belofte. In de Eredivisie mocht hij al drie keer invallen en in de Europa League tweemaal.

Bezig met laden …