voetbalzone

Cesena haalt behalve Budan ook oud-speler Inter en Lazio

Erik van Dam31 aug 2010, 21:07
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 21:07
Advertentie

Serie A-nieuwkomer Cesena heeft op de laatste dag van de internationale transfertermijn nog twee nieuwelingen aan zich weten te binden: Igor Budan en Luís Jimenez. Eerstgenoemde komt over van Palermo en tekende tot het eind van dit seizoen, terwijl Jimenez ook tijdelijk wordt aangetrokken. De Chileen verlaat daarvoor Ternana.

Jimenez (26) speelde twintig interlands voor Chili, maar werd niet betrokken bij de voorbereidingen op het WK, afgelopen zomer. Hij begon zijn loopbaan ooit bij Ternana en kwam na avonturen bij Fiorentina, Lazio, Internazionale, West Ham United en Parma weer terecht bij Ternana. Nu gaat hij weer op het hoogste niveau aan de slag, opnieuw op huurbasis>

Spits Budan (30) beschikt ook al over de nodige ervaring; hij speelde in zijn langlopende carrière al voor een dozijn teams, waarvan Palermo, Genoa en Parma de bekendsten zijn. Cesena, dat na de tweede plaats in de Serie B promoveerde naar de eerste klasse, opende het seizoen afgelopen weekend met een verdienstelijke 0-0 remise op bezoek bij AS Roma.

Bezig met laden …