voetbalzone

CFR Cluj is onbereikbaar geworden voor Unirea en viert tweede titel

Erik van Dam15 mei 2010, 23:36
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2010, 23:36
Advertentie

De seizoenen dat Dinamo Boekarest en Steaua Boekarest de dienst uitmaakten in het Roemeense voetbal, behoren steeds meer tot het verleden. CFR Cluj kroonde zich zaterdag voor de tweede keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van Roemenië. Op de slotdag won de ploeg met 2-1 van International Curtea de Agres; daarmee is het onbereikbaar geworden voor Unirea Urziceni en is de tweede titel in drie jaar tijd binnengehaald.

Dankzij de eindzege in de Liga 1 kwalificeert Cluj zich automatisch voor de groepsfase van de Champions League. Daar was het twee seizoenen geleden ook al actief in, maar Roma, Chelsea en Bordeaux waren de debutanten te slim af. Vergelijkbaar aan de Nederlandse competitie moet Unirea Urziceni, vorig seizoen nog landskampioen, zich tevreden stellen met een plaats in de voorronde van het hoogste Europese podium.

Cluj werd kampioen met Andrea Mandorlini op de bank; de Italiaanse coach beleefde daarmee een succesvol debuutjaar bij de club. Cristian Bud bleek met een bescheiden negen doelpunten de meest trefzekere speler van Cluj. De club kan ook nog de derde Roemeense beker op rij pakken, als in de finale wordt gewonnen van FC Vaslui.

Bezig met laden …