CFR Cluj prolongeert Roemeense beker

13 jun 2009, 21:58
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2009, 21:58
CFR Cluj heeft met succes de nationale beker van Roemenie verdedigd. De titelhouder, die vorig jaar voor het eerst in haar geschiedenis beslag legde op de trofee, had zaterdagavond niet veel moeite met FC Timisoara. Cluj won met 3-0.

Een opmerkelijk resultaat, aangezien Timisoara als nummer twee van de ranglijst als favoriet de finale inging. Cluj, dat het seizoen op de vierde plek eindigde, bleek echter te sterk te zijn voor de hoogvlieger. Twee treffers in de eerste helft en een na rust voltrokken het vonnis over Timisoara.

Ciprian Deac zette Cluj al na zes minuten spelen op voorsprong. Deze marge werd een kwartier voor rust verdubbeld door Sixto Peralta, die een strafschop benutte, waarna Juan Culio na de thee voor het slotakkoord zorgde. De beker is pas de derde trofee van Cluj, dat tot dusver een keer kampioen werd en vorig jaar dus al de beker pakte.