voetbalzone

'Chadli heeft in de eerste helft getoond dat hij een enorm potentieel heeft'

Daniel Cabot Kerkdijk18 nov 2010, 07:45
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2010, 07:45
Advertentie

Eric Gerets en Nacer Chadli debuteerden woensdagavond bij Marokko met een 1-1 gelijkspel tegen Noord-Ierland. De bondscoach van de Noord-Afrikanen had vrede met het resultaat, ondanks het feit dat de gelijkmaker van de Noord-Ieren op Windsor Park in de slotfase viel. "Ik heb zeer goede dingen gezien van mijn team. We hebben over de hele wedstrijd niet één kans weggegeven."

/

"Mijn twee centrale verdedigers stonden als een huis", vertelde Gerets na afloop aan Het Nieuwsblad. "En met ons doelpunt, een grote kans voor Hadji en een bal tegen de lat verdienden we de zege. Het is jammer, maar onze manier van voetballen voelt als een kleine zege." Rory Patterson schoot in extremis een strafschop binnen. Feyenoorder Karim El Ahmadi viel vlak voor tijd nog in.

Gerets was ook te spreken over de mogelijk enige interland van Chadli voor Marokko. "Chadli heeft in de eerste helft getoond dat hij een enorm potentieel heeft. Het verraste me dat hij bij zijn eerste match al zo makkelijk combineerde." Gerets wilde zich niet verschuilen achter de weersomstandigheden. "Hoewel het twee dagen geregend had, lag het veld er drie uur voor de aftrap uitstekend bij. Ik wou dat ik nog 25 jaar jonger was zodat ik mijn schoenen kon aantrekken en zelf meevoetballen."

Bezig met laden …