voetbalzone

Chadli: 'Ik heb nog geen keuze gemaakt tussen België en Marokko'

Daniel Cabot Kerkdijk04 nov 2010, 07:01
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2010, 07:01
Advertentie

FC Twente-aanvaller Nacer Chadli werd woensdag voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Marokkaanse elftal. Eric Gerets, de Belgische bondscoach van Marokko, zag Chadli afgelopen zaterdag in de topper tegen PSV aan het werk en besloot de Belg van Marokkaanse komaf direct in de groep van 33 spelers op te nemen voor een oefeninterland tegen Noord-Ierland.

"Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt tussen België en Marokko en hoef dat ook nog niet te doen om deze interland te spelen, omdat het een oefeninterland is", vertelt Chadli aan De Telegraaf. "Als ik definitief geselecteerd word, zal ik deze wedstrijd gaan spelen, ook om de sfeer te proeven bij het Marokkaans elftal."

Ook de Nederlandse Marokkanen Mounir El Hamdaoui (Ajax), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Mbark Boussoufa (Anderlecht) zijn opgenomen in de voorselectie. Mehdi Carcela ontbreekt. De middenvelder van Standard Luik heeft naar eigen zeggen net als Chadli nog niet zijn keuze kunnen maken. Carcela zit ruimer in zijn opties en kan kiezen tussen Marokko, België en zelfs Spanje.

Bezig met laden …