voetbalzone

Chadli zal moeten kiezen tussen België en Marokko: ‘Het is lastig’

Erik van Dam06 okt 2010, 14:54
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2010, 14:54
Advertentie

Voor Nacer Chadli wacht een moeilijke beslissing: de aanvaller van FC Twente moet binnenkort mogelijk kiezen tussen een interlandcarrière voor België of Marokko. Chadli is geboren in België, maar heeft Marokkaans bloed door zijn lichaam stromen. Onlangs zegde hij een invitatie voor Jong België af en werd hij opgenomen in de voorlopige selectie van het Marokko van bondscoach Erik Gerets.

/

"Als je zoals Ibrahim Afellay kunt kiezen tussen het Nederlands elftal en Marokko is het een stuk gemakkelijker", laat Chadli optekenen in Voetbal International. "Met Oranje weet je zeker dat je veel WK's en EK's kunt spelen. Ik vind het lastig. Marokko is het land van mijn ouders, mijn vader woont er nog en ik ga er vaak op vakantie. In België ben ik echter opgegroeid en dat is land is me ook lief.”

“Pim Verbeek, technisch directeur van de Marokkaanse bond, heeft me gebeld. Hij zei dat ik veel kwaliteiten heb en een interessante speler ben voor Marokko”, vervolgt Chadli. "Voordat ik een definitieve keuze maak, wil ik eerst een gesprek met de bondscoaches Erik Gerets en Georges Leekens om te horen hoe ze de sportieve toekomst van de nationale ploeg en van mij zien. Maar zoals ik er nu tegenaan kijk, heb ik met Marokko de grootste kans om op WK's te spelen", aldus Chadli.

Bezig met laden …