voetbalzone

'Champions League? Beide ploegen zijn nog ver verwijderd van dat niveau'

Matthijs van Laar23 dec 2014, 12:22
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2014, 12:22
Advertentie

Voor de start van het huidige seizoen mochten Arsenal en Liverpool zich volgens de bookies tot de titelfavorieten rekenen, maar de realiteit blijkt heel wat weerbarstiger. De twee clubs staan op een straatlengte achterstand van koploper Chelsea en zullen alle zeilen moeten bijzetten om bij de bovenste vier in de Premier League te komen. Gary Neville snapt wel waarom. "De wedstrijd van zondag was nou niet bepaald bemoedigend."

voetbalzone

Volgens de oud-international van Engeland, tegenwoordig in dienst als analist bij Sky Sports, is de samenstelling van de elftallen van Brendan Rodgers en Arsène Wenger niet in orde. "Als mensen verwachten dat deze twee ploegen mee kunnen doen om de landstitel of de Champions League, dan zitten ze mis. Zowel Liverpool als Arsenal is nog ver verwijderd van dat niveau", vindt Neville, die de twee ploegen zondag met 2-2 gelijk zag spelen.

"We vinden het positief dat ze redelijk spelen, maar geen van beide clubs weet hoe doelpunten moeten worden voorkomen", vervolgt de voormalig rechtsback van Manchester United. "Dat is een groot probleem. Het idee dat ze allebei aardig voetballen moeten we gewoon vergeten. Ook de tegenstander moet worden belet in het spelen en dat gebeurt gewoon niet."

Met name Arsenal viel Neville fors tegen. The Gunners gaven weliswaar pas laat een 1-2 voorsprong uit handen, maar hadden volgens hem ook niks meer verdiend. "De tegenstander snijdt door hun middenveld als een warm mes door de boter. Arsenal heeft te veel technische spelers die niet kunnen uitdelen. Liverpool was de betere ploeg. Het middenveld van Arsenal was echt een ramp."

Bezig met laden …