Champions League-droom Maaskant spat uiteen, Villarreal corrigeert

Daniel Cabot Kerkdijk23 aug 2011, 22:39
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2011, 22:39

Wisla Kraków won tot dinsdagavond vijf van de vijf wedstrijden op weg naar het hoofdtoernooi in de Champions League, maar het team van Robert Maaskant gaat verder in de Europa League. De regerend landskampioen van Polen had op Cyprus niet voldoende aan een 1-0 zege uit de heenwedstrijd en grijpt derhalve naast zes lucratieve ontmoetingen. Villarreal komt de komende maanden wel in het belangrijkste Europese toernooi uit. Na een 1-0 nederlaag in Denemarken zette het team van Juan Carlos Garrido de zaken recht voor eigen publiek.

/

APOEL Nicosia - Wisla Kraków 3-1
Een blunder na een half uur spelen leidde de openingstreffer van APOEL in. Een hoekschop van Gustavo Manduca ging na een misser van doelman Sergei Pareiko over de lijn: 1-0. Enkele minuten na rust maakte Ailton er 2-0 van na een goede aanval over rechts. Cezary Wilk zorgde twintig minuten voor tijd met een prachtige inzet in de linkerhoek voor vreugde op de bank van Wisla, maar drie minuten voor het einde sloeg Ailton weer toe.

Villarreal - Odense BK 3-0
Het team van Garrido domineerde duidelijk in de eerste helft, had diverse kansen om de score te openen, maar was onzorgvuldig in de afwerking. Daarnaast was Stefan Wessels net als in de return doorslaggevend met enkele reddingen. De doelman stond zekere doelpunten van Giuseppe Rossi en Nilmar in de weg. Vijf minuten na rust brak Rossi toch de ban voor de thuisploeg. Na een voorzet vanaf de rechterkant van Nilmar werkte Rossi met behulp van Wessels de bal over de doellijn: 1-0.

Villarreal oogde sterk en had één minuut voor de treffer van Rossi al de lat getroffen via Javier Camuñas. De 2-0 hing in de lucht en na ruim een uur spelen kreeg Villarreal loon naar werken. Na een pass van Cani zorgde Rossi met een heerlijke volley voor de tweede treffer. Bashkim Kadrii kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en enkele minuten later kreeg Borja Valero rood voor een kopstoot. Wessels kon even later niet een inzet van Carlos Marchena keren: 3-0.