voetbalzone

Champions League-sensatie wijzigt contract trainer en voorkomt vertrek

Erik van Dam17 dec 2015, 07:29
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2015, 07:29
Advertentie

Tegen ieders verwachting in overleefde AA Gent dit seizoen de groepsfase van de Champions League. In een groep met Olympique Lyon, Valencia en Zenit Sint-Petersburg eindigden de Belgen als tweede en dus zit de club straks nog steeds in het miljardenbal. De man die het in sportief opzicht voor het zeggen heeft in Gent blijft nu behouden: Hein Vanhaezebrouck tekent een nieuw contract.

voetbalzone

Na de overwinning in de Belgische beker maakten voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie het nieuws bekend. Men spreekt van een contractverlenging, terwijl het eigenlijk alleen een veranderd contract blijft. Vanhaezebrouck blijft namelijk nog steeds tot 2018, maar met aangepaste voorwaarden. “Er was interesse uit het buitenland, waardoor we snel gehandeld hebben om een goed nieuw contract te sluiten”, zegt Louwagie.

“We moeten consequent zijn en aan de Belgische top blijven”, vindt de manager van AA Gent. Vanhaezebrouck zegt op de clubwebsite dat hij dankbaar is voor het in hem gestelde vertrouwen. “Ik heb hier een club gevonden die zorgt voor een fantastisch klimaat waarin een trainer optimaal kan functioneren. Er is veel inspraak in het sportieve, met korte lijnen en snelle beslissingen”, aldus Vanhaezebrouck.

Hij noemt AA Gent een ambitieuze club. “Een club die volledig aansluit bij mijn ambities. Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik iemand ben die graag aan iets bouwt. Deze club heeft de middelen en de mogelijkheden om te blijven meestrijden bovenaan de competitie en prijzen te pakken.”

Bezig met laden …