voetbalzone

Chaos bij Dinamo Zagreb in aanloop naar confrontatie met PSV

Daniel Cabot Kerkdijk23 okt 2013, 07:55
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2013, 07:55
Advertentie

Branko Ivankovic zit donderdag niet op de bank bij het Europa League-duel tussen Dinamo Zagreb en PSV. De topclub uit Kroatië koos er dinsdagavond voor om de 59-jarige oefenmeester zijn congé te geven, ook al moet men donderdagavond al in Europa uitkomen.

Ivankovic was nog geen twee maanden bezig als coach van de Kroatische landskampioen. Hij verving begin september Krunoslav Jurcic, die werd ontslagen na uitschakeling in de play-offs voor de Champions League. Dat was destijds al een opvallende beslissing, omdat men in eigen land maar vier verliespunten had na zeven competitiewedstrijden.

Onder leiding van Ivankovic ging het beduidend slechter. Niet alleen verloor men de eerste twee duels in de groepsfase van de Europa League, ook werden nog maar twee van de zes competitiewedstrijden in winst omgezet. Technisch directeur Zoran Mamic neemt de taken van Ivankovic voorlopig over en zal dat naar verluidt tot het einde van het kalenderjaar doen.

De Europa League-wedstrijd van donderdag wordt op last van de UEFA zonder publiek gespeeld. Dinamo Zagreb is gestraft voor het wangedrag van de fanatieke aanhang in de voorrondes van de Champions League. In de duels met Austria Wien en CS Fola Esch zouden onder meer spelers van de tegenstanders racistisch zijn bejegend.

Bezig met laden …