voetbalzone

'Chaos bij Sunderland: drie managers willen Advocaat niet opvolgen'

Daniel Cabot Kerkdijk06 okt 2015, 00:12
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2015, 00:12
Advertentie
voetbalzone

Het zit Sunderland niet mee in de zoektocht naar een nieuwe manager, zo schrijven de media in Engeland dinsdag. Nog geen 48 uur na het vrijwillige vertrek van Dick Advocaat zou de Premier League-club al drie keer zijn afgewezen. Sam Allardyce, Sean Dyche en David Moyes hebben the Black Cats naar verluidt teleurgesteld.

Technisch directeur Lee Congerton heeft van clubeigenaar Ellis Short de opdracht gekregen om een opvolger voor Advocaat te zoeken. Allardyce heeft laten weten dat hij geen interesse heeft, al kan de clubloze oefenmeester op zijn beslissing terugkomen als de clubleiding met bepaalde zekerheden over de brug komt. Dyche, manager van Championship-club Burnley, heeft laten weten dat hij van de kandidatenlijst gehaald wil worden.

Britse media schrijven dat er sprake is van chaos bij Sunderland: ook David Moyes heeft geen trek in een aanstelling bij the Wearsiders. De trainer van Real Sociedad zou wel zijn vertrouweling en rechterhand Jimmy Lumsden naar Engeland hebben gestuurd om te kijken hoe Sunderland er daadwerkelijk voor staat. De ex-coach van Everton en Manchester United wil echter nog niet naar Engeland terugkeren.

Net als vorig seizoen is Sunderland al vroeg in de degradatiezone beland. Advocaat werd in maart aangesteld om de club in de Premier League te houden en slaagde daarin. Dit seizoen pakte men pas drie punten in acht duels. Advocaat hekelde het inkoopbeleid van Sunderland, dat in zijn ogen veel te dure spelers had gehaald die hun waarde niet waarmaakten. Spelers die wel voldeden aan Advocaats eisen werden te laat gehaald. Volgens Advocaat was er geen tijd om een ingespeeld team te vormen.

Bezig met laden …