Chaos in België compleet: ook Waalse derby loopt volledig uit de hand

Tom Rofekamp05 dec 2021, 20:49
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2021, 20:49

Het Belgisch voetbal is zondagavond voor de tweede keer ontsierd door wangedrag van supporters. Het duel tussen Standard Luik en Charleroi werd enkele minuten voor het einde van de officiële speeltijd gestaakt, nadat de wedstrijd daarvoor al meerdere keren was stilgelegd door scheidsrechter Nicolas Laforge. Eerder die dag werd de Antwerpse derby tussen Beerschot en Royal Antwerp (0-1) ook al geteisterd door ongeregeldheden.

Gedurende het duel tussen Standard Luik en Charleroi werd het spel enkele keren onderbroken, nadat thuissupporters vuurwerk op het veld gooiden. Ook werd er een veldbestormer gepakt door de beveiliging. De gastheren maakten geen al te beste beurt en stonden na 88 minuten spelen met 0-3 achter door goals van Shamar Nicholson (tweemaal) en Stefan Knezevic. Het thuispubliek uitte daarop zijn onvrede met een nieuwe lading rookbommen, waarop arbiter Laforge besloot de wedstrijd definitief te staken. Toen was de chaos compleet.

Supporters van Standard bestormden woedend het veld en zochten de Charleroi-aanhang op. De politie moest uiteindelijk ingrijpen, net als eerder die dag bij het duel tussen Beerschot en Antwerp. Tijdens het duel in Antwerpen rende een supporter van Beerschot in de tweede helft het veld op en slingerde een vuurpijl richting het uitvak. Scheidsrechter Lothar D’Hondt legde de wedstrijd wel stil, maar besloot deze vervolgens na een korte onderbreking alsnog uit te laten spelen. Royal Antwerp stond toen al met 0-1 voor en hield die voorsprong vast.