voetbalzone

Chaos tijdens duel Kameroen: Onana wil niets meer weten van WK en vertrekt

Jordi Tomasowa28 nov 2022, 11:35
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2022, 11:35
Advertentie

André Onana keert niet meer terug in de WK-selectie van Kameroen. Volgens Fabrizio Romano heeft de sluitpost deze beslissing zelf genomen. Maandagochtend werd bekend dat de voormalig Ajacied niet onder de lat zou staan tegen Servië. Onana was uit de selectie van Kameroen gezet. Romano beweert dat een conflict met Rigobert Song over Onana's keepersstijl ten grondslag ligt aan de verbanning.

Een hoop is nog onduidelijk, maar een bron bij de Kameroense voetbalbond (FCF) meldt aan persbureau AFP dat het om disciplinaire redenen gaat. Onana werd daarom tegen Servië onder de lat vervangen door Devis Epassy. Onana stond donderdag nog 'gewoon' in de basis tegen Zwitserland (1-0 verlies). Meer dan 'niet-gespecificeerde disciplinaire redenen' geeft de FCF echter niet. Zonder de doelman van Internazionale heeft Kameroen nog slechts twee keepers over: Epassy en Simon Ngapandouetnbu. Eerstgenoemde speelde nog slechts vijf interlands, terwijl Ngapandouetnbu zijn debuut nog moet maken.

Onana maakte zich in zijn laatste maanden bij Ajax ook al niet populair. De 26-jarige sluitpost zette kwaad bloed bij zowel club als supporters vanwege zijn lakse houding en het feit dat hij transfervrij vertrok. Laatstgenoemde werd door velen als 'verraad' beschouwd, daar Ajax Onana's salaris gewoon bleef doorbetalen tijdens zijn dopingschorsing. Remko Pasveer noemde zijn ex-collega bij zijn afscheid nog 'geen echte topsporter'.


Na zijn aankomst in Italië moest Onana genoegen nemen met een plek op de bank achter Samir Handanovic. Inmiddels zijn de rollen echter omgedraaid. Onana is sinds begin oktober de onbetwiste nummer één van trainer Simone Inzaghi, net als hij dat al langere tijd was bij Kameroen. Bij het weerzien met ex-ploeggenoot Dusan Tadic is de goalie er dus in ieder geval niet bij. Er moet gewonnen worden door de Ontembare Leeuwen, willen ze nog een kans maken op de knock-outfase.

Bezig met laden …