voetbalzone

Chapecoense reageert op vliegramp: ‘Een verschrikkelijke tragedie’

Robin Bruggeman29 nov 2016, 11:47
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2016, 11:47
Advertentie

Het elftal van de Braziliaanse club Chapecoense was maandagnacht Nederlandse tijd op weg naar Colombia voor de Copa Sudamericana-finale tegen Atlético Nacional toen het noodlot toesloeg. Het toestel met daarin de ploeg crashte in de buurt van het Medellín en 76 van de 81 inzittenden kwamen om het leven.

Vicevoorzitter Ivan Tozzo heeft nu tegenover het Braziliaanse SporTV een eerste reactie gegeven: “Het nieuws dat wij vanochtend ontvingen was erg triest. Het kwam compleet onverwacht. We komen samen bij het stadion, waar we de mensen verwelkomen die zich betrokken voelen, mensen die van Chapecoense houden. Het is een ongelooflijke situatie, het kwartje moet nog vallen. We kunnen alleen maar wachten en bidden dat het meevalt. Het is moeilijk om met de pijn om te gaan.”

“Ik zit al een lange tijd bij Chapecoense en ik weet wat we hebben doorgemaakt om zo ver te komen. Nu we hier zijn, ik zal niet zeggen aan de top, maar het hele land kent ons, vindt een tragedie als deze plaats. Het is enorm zwaar, een verschrikkelijke tragedie.” Volgens de laatste berichten hebben drie spelers van de club het ongeval overleefd. Follman en Alan Ruschel horen bij de vier overlevenden van de ramp. Doelman Danilo bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Bezig met laden …