voetbalzone

Charleroi haalt Gent-banneling Olufade opnieuw binnen

Erik van Dam23 jul 2010, 17:33
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2010, 17:33
Advertentie

Charleroi heeft vrijdag de tweede slag op de transfermarkt in twee dagen geslagen; na de komst van verdediger Naïm Aarab maakt de Belgische club bekend dat het Adekamni Olufade heeft aangetrokken. De Togolese aanvaller komt over van AA Gent, waar hij nog een jaar te gaan had met zijn contract. Club en speler leefden echter al een tijdje in onmin.

Olufade (30) speelde de afgelopen tien jaar voor drie Belgische clubs; Lokeren, Charleroi en als laatste Gent. Ondanks 33 doelpunten in zijn eerste drie seizoenen was de relatie tussen beide partijen stevig vertroebeld. Sinds september speelde de Afrikaan geen enkel duel meer voor zijn werkgever en de twee lagen in de clinch vanwege niet uitbetaald salaris.

De aanvaller, die in 33 interlands zeven goals maakte voor Togo, keert nu weer terug naar Charleroi. Daar was hij in het seizoen 2003/04 op huurbasis al eens goed voor zeven doelpunten. Komend seizoen zal hij er mede voor moeten zorgen dat de club hoger eindigt dan de dertiende plaats in de vorige jaargang.

Bezig met laden …