voetbalzone

Charleroi krijgt gunstmaatregelen terug van de rechter

Bart Kruyt04 feb 2010, 10:38
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2010, 10:38
Advertentie

Charleroi mag haar geschorste spelers weer inzetten. De huidige nummer dertien van de Jupiler League stapte naar de rechtbank toen bleek dat de KBVB enkele toezeggingen weer introk en had succes. De dienstdoende rechter stelde Charleroi in het gelijk, waardoor alle gunstmaatregelen weer van kracht zijn.

Het bekerduel tussen Anderlecht en Cercle Brugge, dat wegens problemen met de kalender in één duel zou worden gespeeld, werd uiteindelijk toch over twee duels gespeeld. De KBVB diende daarvoor wel de competitiewedstrijd van Cercle tegen Charleroi uit te stellen. Om het akkoord van Charleroi krijgen, verleende bondsvoorzitter Francois de Keersmaecker de Waalse club een aantal gunstmaatregelen.

Zo zouden onder meer alle boetes van Charleroi aan de KBVB kwijtgescholden zijn en mocht Paul Taylor toch van Anderlecht worden gehuurd. Tevens mochten enkele geschorste en niet speelgerechtigde spelers toch in actie komen. Het Uitvoerend Comité stak daar echter een stokje voor en besloot om alle toegevingen terug te trekken, omdat De Keersmaecker onjuist had gehandeld.

Dit was weer tegen het zere been van Charleroi, dat met succes naar de rechtbank stapte. Volgens Sporza stelde de rechter de Waalse club in het gelijk, waardoor alle gunstmaatregelen nu weer van kracht zijn. Het ligt in de lijn der verwachting dat de KBVB tegen de uitspraak in beroep zal gaan.

Bezig met laden …