voetbalzone

Charleroi-preses stuurt na hoofdcoach ook eigen neef de laan uit

Erik van Dam20 okt 2010, 16:15
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2010, 16:15
Advertentie

Het is dit seizoen maar zelden rustig bij Charleroi, de nummer veertien van de Belgische Jupiler Pro League. Sporza meldt woensdag dat Mogi Bayat ontheven is uit zijn functie als manager bij de club. Bayat, de neef van voorzitter Abbas Bayat, was er aan de slag sinds 2003. Een ontslag van Bayat, die meermaals in onmin raakte met de voetbalbond, hing al een tijdje in de lucht.

Twee weken geleden sprak Bayat in een krant al openhartig over de malaise bij Charleroi. “Er zijn ongezonde spanningen tussen ons en in de club”, zei hij toen al. “Er moet snel een oplossing komen voor het imago en het overleven van Charleroi. Als je onze resultaten van de laatste twee, drie jaar bekijkt, kunnen we dit echt wel missen.”

Bayat haalde onlangs zijn diploma als zaakwaarnemer, maar dat is zijn ambitie niet, laat de 35-jarige Bayat nu weten. “Ik wil bij een club blijven werken, in België of het buitenland. Waarschijnlijk in België”, zegt hij. Charleroi beleeft geen goed seizoen. Het pakt slechts zes punten uit de eerste elf wedstrijden, twee meer dan hekkensluiter AS Eupen.

Bezig met laden …