voetbalzone

Charleroi stelt Schotse hoofdtrainer aan

15 dec 2008, 17:54
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2008, 17:54
Advertentie
Charleroi heeft in John Collins een nieuwe hoofdcoach gevonden. De Schot fungeert bij de Belgische club als opvolger van Thierry Siquet, die met de Walen een magere periode doormaakt. Maandagavond zal voorzitter Abbas Bayat tijdens een persconferentie het besluit nader gaan toelichten.

Hoewel het afzetten van coach Siquet nog niet officieel kenbaar was gemaakt, lag het al enige tijd in de lijn der verwachting dat hij zijn koffers kon pakken bij de huidige nummer elf uit de Jupiler Pro League. Zo verloor Charleroi haar laatste drie duels wat absoluut niet strookte met de voorafgestelde ambities: meedraaien in de subtop.

Collins moet nu proberen deze doelstelling alsnog te verwezenlijken. De veertigjarige oud-international (58 interlands) speelde in het verleden voor Hibernian, Celtic, AS Monaco, Everton en Fulham. Hij genoot onder meer bekendheid door op het wereldkampioenschap van 1998 tegen Brazilië een strafschop te benutten. Collins heeft bij Hibernian ervaring als hoofdcoach opgedaan.
Bezig met laden …