voetbalzone

Charleroi-trainer Demol nam ontslag via sms

Bart Kruyt03 nov 2009, 08:26
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2009, 08:26
Advertentie

De 43-jarige Stéphane Demol zat afgelopen zaterdag al niet meer op de bank bij Charleroi. Vlak voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem stuurde hij voorzitter Abbas Bayat een ‘onofficiële sms’, aldus Het Nieuwsblad. Demol gaf hierin zijn ontslag aan.

Op maandag 2 november gaf de clubwebsite van Charleroi aan dat de club ‘akte heeft genomen van het ontslag van Stéphane Demol als trainer van de A-ploeg’. De wijze waarop dat gebeurde mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden. De trainer stuurde ook een sms naar zijn assistenten. Pas aan het eind van de dag kwam er een persbericht naar buiten, waarin Demol zijn ontslag motiveerde.

“Bij Charleroi kon ik mijn job als trainer niet meer op een correcte en serene wijze uitvoeren. Mijn standpunten en die van de club waren niet meer verzoenbaar”, aldus Demol. De 38-voudig international lag vaak overhoop met voorzitter Bayat. De voorzitter beschermde spelers als middenvelder Guedioura, waar Demol wilde optreden tegen vechtpartijen en ‘onwettige afwezigheden’.

Charleroi speelde zaterdag gelijk bij Zulte Waregem. De ploeg won sinds 18 september al geen competitieduel meer en staat op de twaalfde positie in de Pro League. De afgelopen week leidden assistenten Mario Notaro en Michel De Wolf de training bij laagvlieger.

Bezig met laden …