voetbalzone

Charleroi vindt weer in Schotse competitie nieuwe hoofdtrainer

Bart Kruyt23 sep 2010, 12:10
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2010, 12:10
Advertentie

Charleroi heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De Belgische club, die zich afgelopen weekend ontdeed van Jacky Mathijsen en sindsdien op zoek was naar een buitenlandse opvolger, gaat in zee met de Hongaar Laszlö Csaba. De kogel is nog niet door de kerk, maar volgens voorzitter Abbas Bayat is de komst van Csaba een zekerheid.

De Hongaar was tot februari 2010 coach van Hearts of Midlothian en schopte het er zelfs tot Coach van het Jaar in Schotland. Bayat heeft sowieso wat met de Schotse competitie: eerder waren de Schotten Tommy Craig en John Collins al trainer van Charleroi. Nu kiest de club niet voor een Schotse coach, maar voor een Hongaar die in Schotland zijn strepen verdiende.

“Laszlö is al in Charleroi”, zei Bayat in gesprek met Sporza. “Vandaag lopen de spelers wat los na de match van gisteren (2-1-nederlaag bij Standard, red) en vanaf morgen traint hij de groep. Ik volg Laszlö al een hele tijd. Ik heb er vertrouwen in." De 46-jarige Csaba zat sinds zijn vertrek bij Hearts zonder werkgever.

Bezig met laden …