voetbalzone

Charleroi-voorzitter en ‘hooligan’ krijgt stadionverbod van drie maanden

Peter Nusselder05 okt 2010, 11:20
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2010, 11:20
Advertentie

Voorzitter Abbas Bayat van het Begische Charleroi mag zich de komende drie maanden niet begeven in een Belgisch voetbalstadion. De preses heeft een van de Belgische staat een stadionverbod gekregen van 1 oktober tot 31 december, nadat hij in december 2008 het veld had betreden in Genk.

“Ik weet niet wat de definitie van een hooligan is, maar voor de Belgische rechtbank ben ik er een”, vertelt Bayat aan Het Nieuwsblad. “Omdat de fans, die een week daarvoor nog de eretribune hadden bestormd, aan het fluiten waren, was ik het veld opgelopen”, kijkt de voorzitter terug op zijn actie van bijna twee jaar geleden.

“De politie van Genk vond dat een provocatie en maakte een proces-verbaal op”, legt Bayat uit, die tot tweemaal toe tevergeefs in beroep ging tegen zijn straf. “Niet de voetbalbond legt me dit op, wel de Belgische staat (volgens de Voetbalwet, red). Ook al begrijp ik er niets van, ik heb geen andere keuze dan de wet te volgen. Ik zal geen wedstrijden meer bijwonen, niet uit en niet thuis.”

Bezig met laden …