voetbalzone

Charleroi zet opnieuw Schotse hoofdtrainer voor de selectie

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2009, 21:28
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2009, 21:28
Advertentie

Tommy Craig wordt de nieuwe oefenmeester van Charleroi. De Schot volgt bij de eerste Belgische eersteklasser Stéphane Demol op. De 59-jarige Craig heeft bij Charleroi een contract van anderhalf jaar getekend. Vorig seizoen was Craig bij de Henegouwers de assistent van John Collins.

"Tommy heeft het voordeel dat hij onze club, onze spelers en de competitie kent", meldt Charleroi vrijdagavond via haar officiële kanalen. "Hij heeft vorig seizoen enkel goede indrukken achtergelaten. Met zijn professionaliteit, wijsheid en enorme ervaring moet hij in staat zijn om de sportieve doelen te verwezenlijken. Hij gaat de uitdaging aan."

Craig is een ex-speler van Aberdeen, Sheffield Wednesday, Newcastle United, Aston Villa, Swansea City, Carlisle United en Hibernian. Daarna was hij assistent bij Hibernian, Celtic, Aberdeen en Newcastle en hoofdcoach bij de Schotse nationale beloftenploeg.

"Ik wil de directie bedanken voor het vertrouwen en ik hoop dat we snel betere resultaten kunnen behalen", vertelde Craig op zijn beurt. "Ik ken deze groep en door hard te werken zullen de resultaten wel volgen." Craig is de Franse taal echter niet machtig. Charleroi sprak deze week nog met de Fransman Jean-Marc Furlan, maar die onderhandelingen hadden geen bevredigend einde.

Bezig met laden …