Charme van FA Cup: Manchester City moet op herhaling

Daniel Cabot Kerkdijk04 jan 2014, 14:45
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 14:45

De wedstrijd tussen Blackburn Rovers en Manchester City heeft zaterdagmiddag geen winnaar opgeleverd. Op Ewood Park bleven de ploegen in het kader van de derde ronde van de FA Cup op een gelijkspel steken en zodoende is een replay nodig: 1-1. Alvaro Negredo bracht de bezoekers aan de leiding, maar Scott Dann dwong na rust een weerzien in Manchester af.

/

Dankzij een doelpunt van Negredo op slag van rust ging Manchester City met een minimale voorsprong de rust in. Blackburn Rovers kwam na vier minuten spelen op voorsprong via Tom Cairney, maar door een handsbal van Rudy Gestede werd de treffer ongeldig verklaard. In de eerste twintig minuten maakte het bezoek geen geweldige indruk en kregen Chris Taylor en Dann kansen op de 1-0. Negredo vormde voortdurend een plaag voor de defensie van the Rovers en sloeg op slag van rust toe. Na een corner van David Silva kopte Edin Dzeko de bal richting het doel en werkte Negredo, die mogelijk net buitenspel stond, de bal van dichtbij achter doelman Paul Robinson: 0-1.

Tien minuten na rust kwam Blackburn Rovers uit het niets op gelijke hoogte. Costal Pantilimon kreeg een kopbal van Taylor uit een hoekschop niet onder controle en Dann profiteerde in de rebound: 1-1. De wedstrijd ging op en neer, maar de betere kansen waren voor the Citizens. Negredo kopte op onbegrijpelijke wijze naast en pogingen van afstand van Dzeko en invaller Jesús Navas leverden eveneens niets op. Voor Dedryck Boyata zat de wedstrijd er na 85 minuten op. De ex-speler van FC Twente kreeg een tweede gele kaart voor een charge op DJ Campbell.