voetbalzone

Cheerleaders maken keeper zenuwachtig en moeten gaan zitten

Bart Kruyt11 okt 2010, 09:47
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2010, 09:47
Advertentie

Na negen speelronden is Waasland-Beveren de trotse koploper van de Belgische Tweede Klasse. De ploeg heeft dit succes wellicht te danken aan haar cheerleaders, die de equipe iedere thuiswedstrijd een extra steuntje in de rug geven. Afgelopen zaterdag moesten zij echter de tribune opzoeken, omdat de dames de keeper van Heist zouden storen.

Eveline Carpentier, één van de cheerleaders van Waasland-Beveren, reageerde in Het Laatste Nieuws verrast: "Twintig minuten voor tijd stappen we naar het doel van de tegenstander. Dat is traditie als we leiden of als de stand gelijk is. We kijken dan naar ons legioen en bewegen mee. Dat is sfeer brengen, meer niet."

Het arbitrale trio dacht daar echter anders over en het spel werd stilgelegd om de swingende vrouwen naar de tribune te verwijzen. “Dat gedoe achter zijn goal maakte onze keeper zenuwachtig”, legde coach Francis Bosschaert van Heist uit. “Maar voor alle duidelijkheid: ik vroeg niet om ze weg te sturen. Dat gaf de grensrechter aan." Waasland won met 2-1.

Bezig met laden …