voetbalzone

Chelsea-back krijgt 'shock start' en beleeft Europees debuut in finale

Erik van Dam19 mei 2012, 19:45
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2012, 19:45
Advertentie

Het zat er al een paar dagen aan te komen, maar inmiddels is het officieel: Ryan Bertrand start in de finale van de Champions League in de basis bij Chelsea. De 22-jarige jeugdinternational was dit seizoen in principe de eerste vervanger van linksback Ashley Cole, maar wordt door de personele problemen waar Roberto Di Matteo mee kampt tegen Bayern München op het middenveld geposteerd door zijn coach.

/

Het opstellen van Bertrand wordt door nood ingegeven. John Terry, Branislav Ivanovic, Ramires en Raul Meireles missen door een schorsing de finale en Florent Malouda is toch niet op tijd fit geraakt om te kunnen beginnen. Derhalve doet Di Matteo een beroep op Bertrand, die over nul komma nul ervaring beschikt in de Champions League. Hij zal om 20:45 uur de eerste speler ooit worden, voor wie die de eerste Europese wedstrijd ooit direct de finale is.

Di Matteo had er al op gerekend een beroep te moeten doen op Bertrand. De laatste twee weken kreeg hij speeltijd tegen Newcastle United, Liverpool en Blackburn Rovers; in al die wedstrijden mocht hij negentig minuten meedoen. Bij Bayern München wordt een beroep gedaan op Anatoily Tymoshchuk: de Oekraïense kracht krijgt speeltijd omdat ook Jupp Heynckes diverse sleutelspelers mist. David Alaba, Luiz Gustavo en Holger Badstuber zijn er niet bij.

Bezig met laden …