Chelsea bekert door en verschaft Villas-Boas lucht

Thijs Post06 dec 2011, 21:37
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2011, 21:37

André Villas-Boas staat onder druk en de manager van Chelsea kon het zich niet veroorloven om uitgeschakeld te worden in de Champions League. De Portugees zal dinsdag tevreden voor de bank gestaan hebben, want zijn ploeg speelde in de eerste helft geïnspireerd en goed en kwam op 2-0 tegen Valencia. Na de pauze drongen de Spanjaarden aan, maar Didier Drogba gooide het duel met zijn tweede op slot. Omdat Bayer Leverkusen niet kon winnen bij Racing Genk (1-1) werden de Engelsen zelfs groepswinnaar.

/

Chelsea - Valencia 3-0
Het was buigen of barsten voor zowel Chelsea als Valencia. De Spanjaarden mochten nog gelijkspelen, maar de thuisploeg liet vanaf de aftrap de bedoelingen zien. Al na drie minuten vond Didier Drogba het net: Daniel Sturridge opende op ex-Valenciaan Juan Mata, die teruglegde en de Ivoriaan in de verre hoek zag werken. Vervolgens was het aan de bezoekers om van zich af te bijten: Jordi Alba schoot uit een moeilijke hoek op de paal en een knal van David Albelda werd door doelman Petr Cech uit de kruising getikt. Met een raak schot in de korte hoek besloot Ramires de levendige openingsfase.

De Braziliaan werd weggestuurd door Drogba, zag Valencia-verdediger Victor Ruiz halfslachtig ingrijpen en werkte binnen. Na de pauze waren de bezoekers beter, maar tot grote kansen kwam de ploeg lange tijd niet. Sofiane Feghouli stichtte na 65 minuten het grootste gevaar met een schot in de verre hoek, maar Cech bracht redding. Aan de andere kant had Drogba de beslissing op zijn schoen toen hij het strafschopgebied binnendrong, ware het niet dat de sterke Ivoriaan het leder rakelings voorlangs werkte. Even later kwam de beslissing alsnog: Mata stuurde Drogba weg met een steekballetje en ditmaal faalde de spits niet: 3-0. Met zijn tweede passeerde hij Patrick Kluivert op de Europese topscorerslijst en de Afrikaan staat nu achttiende.

/

Racing Genk - Bayer Leverkusen 1-1
Mario Been was met zijn Racing Genk al uitgeschakeld, maar wilde niets liever dan tegen het al geplaatste Bayer Leverkusen een goede prestatie neerzetten. Hoewel de Belgen zich in de openingsfase terugtrokken op eigen helft, kwam de ploeg wel op voorsprong. Topschutter Jelle Vossen schoot uit de draai prachtig binnen, waarna Fabien Camus bijna de tweede op het bord counterde. De Duitsers drongen ook in de tweede helft aan en waren al een aantal maal dicht bij de gelijkmaker toen Eren Derdiyok ook daadwerkelijk scoorde. De Zwitser kreeg de bal op een presenteerblaadje van Sidney Sam en werkte zijn zesde treffer in vier wedstrijden binnen. Daar zou het bij blijven; omdat Chelsea won van Valencia eindigde Bayer Leverkusen als tweede in de groep.