voetbalzone

Chelsea bekert na succes in Champions League ook door in FA Cup

Bart Kruyt18 mrt 2012, 16:04
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2012, 16:04
Advertentie

Fernando Torres heeft het zondagmiddag op zijn heupen gekregen. De mega-aankoop van Chelsea was alweer bijna vergeten hoe het voelde om een doelpunt te maken, maar in de kwartfinale van de FA Cup tegen Leicester City uit de Championship wist de Spaanse spits liefst tweemaal het doel te vinden: 5-2. Een unieke prestatie voor Torres, die daarmee zijn supporters enigszins tegemoet komt na een lange periode van droogte. Dankzij de zege blijft Chelsea in de race om twee prijzen.

/

Na het midweekse succes in de Champions League in de vorm van het behalen van de halve finale, was het voor Chelsea zaak de FA Cup serieus te benaderen. Hier leken de mannen van interim-trainer Roberto Di Matteo echter helemaal geen moeite mee te hebben, aangezien laagvlieger Leicester van meet af aan geen poot aan de grond kreeg in Londen. Het duurde dan ook slechts twaalf minuten voordat winteraankoop Gary Cahill uit een corner de openingstreffer binnenkopte: 1-0.

De thuisploeg wilde de zaken blijkbaar snel afhandelen, aangezien zes minuten later de tweede treffer van de middag alweer op het scorebord verdween. Torres bediende vanaf de rechterkant collega-aanvaller Salomon Kalou en de laatstgenoemde schoof de bal zonder twijfel onder de uitkomende Kasper Schmeichel: 2-0. Gelukkig voor de bezoekers besloot Chelsea vanaf dat moment gas terug te nemen en tikte het de eerste 45 minuten met speels gemak uit.

/

Na de onderbreking veranderde er vrijwel niets aan het spelbeeld en beperkte Leicester zich zodoende tot verdedigen. Hoewel er voor het thuispubliek aanvankelijk weinig reden leek te zijn voor een vermakelijke tweede helft, viel er na de rust toch echt een hoogtepunt te noteren. Dat de 3-0 na dik een uur voetballen viel kwam weliswaar niet als een verrassing, maar dat de goal op naam van Torres kwam mag toch opmerkelijk genoemd worden. De laatste keer dat de topaankoop tot scoren wist te komen in het shirt van Chelsea was namelijk op 19 oktober.

Sindsdien bleef Torres droog staan in alle competities, tot zijn treffer van zondagmiddag op aangeven van Raul Meireles. De spits kreeg plotseling de smaak te pakken, want opnieuw in combinatie met Meireles tekende hij zijn tweede treffer van de middag aan door de bal in de verre hoek te koppen: 4-2. Tussendoor hadden Jermaine Beckford en Ian Marshall (met een fraai afstandschot) al voor de eretreffers gezorgd. Meireles bekroonde uiteindelijk zijn sterke wedstrijd met de 5-2 in blessuretijd.

Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Leicester City:


Bezig met laden …